סיכון להופעת גידול אגרסיבי.

דיון מתוך פורום  טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור

24/02/2017 | 13:59 | מאת: סיכון בטיפול פוטודינמי

יש רופאים הטוענים שבמקרה של אי הצלחה להרוס תאי BCC קיימת סכנה להפיכתם לגידולים יותר אגרסיביים כגון 'מרקל'. בנוסף: האם טיפול בחשיפה לשמש במשך שעתיים מקובל במקום שימוש במכשיר להקרנת אור אדום?

להבנתי BCC לא הופך למרקל, זה נשמע בדוי. טיפול פוטודינמי מצוין לריפוי BCC ע"י מריחת תרופה והפעלתה ע"י אור מיוחד. לגבי בחירת מקור האור אני עובדת עם מנורה אדומה ומביא לריפוי 90% מBCC, וגם פרוטוקולים אחרים מקובלים.

מנהל פורום טיפולים פוטודינמיים להסרת נגעי עור וטיפול במחלות עור