שד פיברוציסטי

דיון מתוך פורום  בריאות השד

20/07/2015 | 08:26 | מאת: גלית

בת 46 ,מקבלת ווסת בממוצע אחת ל 38 ימים.סובלת מקרשיות יתר,אירועי tia ולאחר אבלציה בשל af. מטופלת הנוגד קרישה מסוג אליקוויס 10מג ביום ודילאטם 120מג. במשפחה סיפור של סרטן השד אצל אחותי. בגוש שנמצא לפני כחמש שנים הוגדר כפיברודנומה ע"י fna. בממוגרפיה ואולטראסאונד לפני חצי שנה נמצאו ציסטות בודדות. בשלושה שבועות האחרונים סובלת מכאב בשתי השדיים וגושים מרובים , גם שבוע לאחר הווסת. בבדיקת כרורג שד הפנה לאולטראסאונד שד חוזר וציין שד פיברוציסטי וגושים מרובים . יש לציין שאיני נוטלת גלולות או כל טיפול הורמונלי. אשמח להבין מה זה מעיד?האם אני דואגת לשווא?(עלי לציין כי בשל אירועי tia חוזרים לצערי אני עוברת בממוצע אחת לחודשיים סיטי מוח ( סליחה על המלל הרב ותודה מראש על התגובה.

גלית שלום שד פיברוציסטי הוא שד תקין. לא ברור למה כוונת הכותב בגושים מרובים. אין קשר בין הבעיות הרפואיות האחרות והטיפול בהם לבין מבנה השדיים שלך. בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד