סחרחורות ושיוטים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/09/2008 | 10:54 | מאת: מאיה

שלום רב, לפני 20 יום לאחר שינה קמתי בבת אחת מהמיטה כשלפתע כל החדר התחיל להסתובב סביבי במהירות, כאילו אני על כרוסלה.נשכבתי על המיטה ועצמתי עיניים ופתחתי והכל המשיך להסתובב כמה שניות. כשהפסיק ניסיתי לקום ולא הייתי יציבה כלל. לקח לי כמה דקות עד שיכלתי להמשיך בפעילות רגילה.כולל בחילה חזקה שהחלה .כמו כן עלה החום 37.6.(בוקר).באותו יום חזרתי מאילת בנסיעה, וכשהתכופפתי ברכב להרים משהו שוב היה לי סיבוב של שנייה שפסק. לאחר נסיעה של כמה שעות, בבית התנהלתי כרגיל, וכשרציתי לשכב לישון, כל החדר החל להסתובב שוב.נסעתי למר"מ שם אמרה לי שזה וירוס באוזן שיחלוף.חום 38.לאחר שבוע של תחושת שיוט, ושכיבה על 60 מעלות, שכן לשכב רגיל אינני יכולה, הסחרחורת מופיעה ותחושה לא טובה, חשתי מאוד רע, במרפאה דופק 123, עשתה א.ק.ג, ונתנה ואליום 2.5.וכדורי סטונרון לשלושה ימים.בהם חשתי חולשה, עייפות, ובחילות.פניתי לא.א.ג שאמר שמדובר בוירוס שיחלוף.היתה קצת שעווה באוזן שהוציא, אמר שהאזניים תקינות.לאחר כמה ימים שתחושת השיוט והרגשה כאילו כל רגע הכל הולך להסתובב שוב, וחוסר תיפקוד בשל המצב, הפנה אותי א.א.ג לפיזיוטרפיה שכן אמר שמדובר כנראה בקריסטלים.עברתי טיפול באוזן ימין, בו גרמה לי לסחרחורת שוב כמו ביום הראשון, שהופיה מיד כשהשכיבה אותי לצד ימין, לכמה שניות וחלף.טיפלה באוזן ימין ע"י דפיקות וטילטול הראש, וכשהפנתה את ראשי לצד שמאל (הכל בשכיבה) היה דיליי של שנייה או שתיים ואז הופיע הסיבוב חדר לשניות והפסיק.היא אמרה שיש לי תזוזה בשתי האוזניים כנראה. קיבעה את הראש ל 48 שעות, ושכיבה 60 מעלות.(רק על הגב אני שוכבת).יום לאחר הטיפול קצת הטבה.אתמול יומיים אחרי הטיפול כל היום כולל בישיבה , עמידה, הליכה, הרגשה שאני על אונייה. שטה. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא, שכן האירוע מטריד, מעייף, ומונע ממני לתפקד (יש לי תינוקת וילד ואני צריכה עזרה איתם).כמו כן ירדתי בתקופה זו קצת במישקל כתוצאה מהבחילות כנראה.חשוב לציין שויטמין בי12, בלוטת תריס וברזל יצאו תקינים כשבדקתי לאחרונה (כשבועיים לפני שהסיוט החל).אודה על תשובה, וסליחה על המגילה.....

07/09/2008 | 14:28 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום התמונה ההתחלתית כולל החום עד 38 מעלות,מתאימה יותר לתהליך דלקתי וירלי של המבוך או אולי לא שתית מספיק באילת כך שהתיבשות וחום גם כן יכולים לגרום לתופעות דומות. אם עדיין את סובלת מסחרחורות, מומלץ לעבור בדיקה פנימית ונוירולוגית יסודית. בברכה דר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)