הרגשת סחרור בהטיית ראש ותנודות קלות בעמידה יציבה

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/09/2016 | 13:28 | מאת: אילן

אני כבר כמה חודשים סובל מהנל. תחושת כבדות בראש מלווה בסחרור בהטיית הראש, קשה לי להתרכז ולהתפקס, מרגיש לפעמים תזוזות בגוף, הלכתי לבדיקת שמיעה שיצאה תקינה.. אני לא מבין למה זה לא עובר לי.. קשה לי להתרכז ולעבוד כשכל הזמן סיבוב קל בהזזת הראש מסחרר אותי.. רופא אאג שלח אותי לבדיקת eng אבל רופא אחר טען שזה ויראלי ושזה אמור לחלוף עם הזמן.. אבל כבר אני מרגיש מיואש.. לא מבין איך 4 חודשים והעניין לא מסתיים

25/09/2016 | 07:43 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום אילן מאד יתכן שעברת מחלה וירלית של המערכת היציבה באוזן הפנימית. רב המקרים של פגיעה באוזן הפנימית גורמים לתופעות של סחרור בהזזת הראש. יחד עם זאת גורמים גם לדאגה ,להמקדות בבעיה וכן להמנעות מתנועות הראש. יש אכן לבצע ENG וכדאי קודם לכן בדיקה ווסטיבולרית קלינית ע"י מומחה סחרחורות כדי לאשר האבחנה שהיא גם השכיחה ביותר לאנשים צעירים ובריאים . אני מקווה שאתה כזה . לא ציינת פרטים. כטיפ אני יכול להמליץ לך להפסיק להימנע מתנועות הראש. להפך , בישיבה ,תוך התמקדות בנקודה כ20 ס"מ לפני העיניים (אפשר להחזיק עיפרון ) להזיז הראש מצד לצד. זו פיזיותרפיה מצויינת והתופעות תחלופנה במהרה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)