סחרחורת ממושכת

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

10/09/2016 | 22:05 | מאת: עמרי

שלום. אני בן 26. סובל מסחרחורת שבאה והולכת כבר כמה חודשים. הכל התחיל בטיול ארוך בדרום אמריקה, ושם הנחתי שמדובר בעודף עייפות,אלכוהול,חוסר שגרה ותזונה לא טובה. חזרתי לארץ לפני כמה חודשים אך הבעיה לא נפתרה. התחושה שממנה אני סובל היא סחרחורת שלפעמים מלווה גם בחוסר ריכוז וקצת תחושת ניתוק. אין לי הרגשה שאני עומד ליפול או בעייה בשיווי המשקל. מה שכן אני חושד שזה עלול להיות קשור לעיניים (מלווה לפעמים בתחושת כובד בעיניים) או בלב - אני מרגיש לפעמים דופק מהיר ונשימה מהירה. יכולים להיות לי כמה שבועות כמעט בלי סחרחורות, ומצד שני שבוע שלם שכל יום אני סובל מהסחרחורת כמה שעות בכל יום. חשוב להגיד שרוב הזמן התחושה היא בעיקר מציקה אבל לא מנטרלת ולכן אני כל פעם חושב שמשהו אחר גורם לתופעה וממשיך לחיות איתה. אני חושגד שאולי מדובר גם בלחץ או חרדה, למרות שאני בן אדם עם מודעות עצמית גבוה ואני לא מרגיש חרד במיוחד. (מה גם שאולי הסחרחורת היא זו שמעלה את רמת החרדה). רציתי לשאול - 1- אילו בדיקות עלי לבצע ? 2- מה לדעתכם עשויה/עשויות להיות הסיבה ? 3- האם יכול להיות שהכל זה בכלל נטו מלחץ וחרדה?? תודה רבה ! עמרי

12/09/2016 | 11:38 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום עומרי מתח בהחלט יכול להסביר תופעות אלה. המתח עובר לתופעות גופניות כשהוא נדחק לתת הכרה. לכן מודעות עצמית בד"כ לא עוזרת . יחד עם זאת יש לבצע ברור מקיף של התופעה . לא ציינת איזה בדיקות עברת האם נבדקת ע"י מומחה לסחרחורות ? לפני שעוברים לבעיה הנפשית יש למצות כל הברור הגופני. בברכה ד"ר בן דוד

13/09/2016 | 17:21 | מאת: עמרי

תודה על התשובה. באילו בדיקות כדאי להתחיל את הבירור ?

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)