נגישות
נגישות

נטילת אגיסרק קבוע ל-BPPV

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

17/08/2015 | 11:32 | מאת: לירון

שלום ד"ר. שאלתי אותך בעבר בפורום זה לגבי ניתוח לנושא של BPPV כרוני. הבנתי שאין אפשרות כזו. לאחר מס' חודשים ש-BPPV לא מחלים, אפילו לא בעזרת פיזיותרפיות, דיקור יפני מיוחד לורטיגו ועוד, הנוירולוג רשם לי להתחיל שימוש קבוע באגיסרק (במקום רק בזמן התקפים כמו שנטלתי בעבר לפני שהחמיר ככה). התחלתי, אך הנטילה 3 פעמים ביום עשתה לי ממש רע והחלטתי לקחת רק לפני השינה (כי גם ככה הקושי שלי הוא בזמן שכיבה ובזמן קימה אחרי שינה). באופן כללי וברור לי שאני צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל לפני- האם יש בעיה בנטילת אגיסרק אחת ליום באופן קבוע? והאם בכלל יש טעם לנטילה קבועה ב-BPPV?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירון לדעתי אין כל מקום לטיפול תרופתי בBPPV. אם הBPPV חוזר פעמים רבות בצורה כרונית נהוג לבצע MRI מח. בברכה ד"ר בן דוד

17/08/2015 | 16:44 | מאת: לירון

שכחתי לציין שביצעתי MRI מוח לא מזמן והכל תקין בכל הקשור לאוזניים, אך כן נשלחתי לבירור המטולוגי בעקבות מוקדים היפראינסטים לא ספציפיים כפי שהוגדר בתוצאות. ו-ENG גם תקין, מלפני חמש שנים, אך בזמנו לא היה בתדירות כזו בלתי נסבלת. וגם בדיקות שמיעה מצוינות והכל מעולה ובקיצור- "הכל תקין והחולה מת". ממש סבל ואין תגובה לאף טיפול. אני בת 27 וכבר למעלה מעשר שנים סובלת מזה. מה עושים אם לא תרופות או ניתוח כאשר MRI תקין וזה לא מחלים לגמרי? יש משהו שניתן להציע מלבד פיזיותרפיה? אני ממש התייאשתי מזה. אציין שמומחה הסחרחורת שפגשתי קבע שהורטיגו כתוצאה מדריסה בגיל 14. תודה רבה :)

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)