טנטון כתוצאה מנקב

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

22/07/2015 | 08:59 | מאת: דור

שלום רב, אני בן 27. לפני כעשור נחבלתי באוזן שמאל וכתוצאה מהמכה נהיה לי נקב בטופית. לפני מס' שנים עברתי ניתוח לסגירת הנקב. יש ירידה שמוגדרת קלה בשמיעה באוזן שמאל (לא היה שינוי ממשי אחרי הניתוח). איני מרכיב מכשיר שמיעה - לפחות עד לזמן זה מעבר לבלבול בכיוונים ואכן ירידה קלה לא חשבתי על שימוש. מה שכן, מאז אותה מכה, יש רעש מונוטוני קבוע באוזן שמזכיר "שלג" שהיינו רואים פעם בטלוויזיה, או רעש בכיוון של "תסססססס...". ברוב הזמן ואולי כמי שהתרגל לחיות עם זה, זה בסה"כ לא מאוד מפריע, אין ספק שבסביבה שקטה זה מורגש יותר. לא התעניינתי בעבר בפתרונות, אך האם ניתן היום לעשות משהו בכדי לשפר את איכות החיים? תודה

27/07/2015 | 08:44 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דור אחד הדברים שעשויים לעזור להתמודדות עם הטנטון אכן זה מכשיר שמיעה דיגיטלי . מעבר לשיפור השמיעה עם שיפור תחושת מיקום הצליל הוא ממסך הטנטון הקיים בד"כ באותם תדרים של לקוי השמיעה. כשתדרים אלה ממוסכים מצלילים חיצוניים שלא שמעת קודם , אתה מתרגל לא להקשיב לו ואז גם כשאתה מסיר המכשיר לע"ק הטנטון לא קיים במודעות כמובן יש טכניקות נוספות שממזערות המטרד כמו TRT ובמיוחד טיפול קוגניטיבי התנהגותי. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)