תוצאות בדיקת ENG חוזרת,ותוצאות בדיקת יציבה.

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

09/06/2015 | 12:55 | מאת: עידנאור

מזה כשנה אני סובל מחוסר שיווי משקל וחוסר יציבות (כתוצאה מכיווץ יתר של הצוואר מכאבים ,בעת טיפול בשיניים). עשיתי את בדיקת הENG שוב ולהלן התוצאות: בדיקת סקדות, מעקב, אופטוקינטית, תקינות. אין ניד במבחנים השונים. אוזן שמאל: קרים: 37 חמים:30 אוזן ימין: קרים 17 חמים 10 התוצאה היא חלושת מבוך 43% ללא העדפה כיוונית. לא הבנתי עדיין מה זה העדפה כיוונית. תוצאות בדיקת היציבה: בMOTOR CONTROL TEST: סימטרייה: אסימטריה קלה מימין חביון: זמני חביון בתחום הנורמה עוצמה: נרשמה עוצמת תגובה באמפליטודה תקינה. אדפטציה: נרשמה יכולת אדפטציה תקינה כתגובה לסדרת רוטציות (TOES UP+DOWN),של הפלטפורמה. בSENSORY ORGANIZATION: אסטרטגיה: נמצא כי הנבדק משתמש באופן שווה באיסטרטגית אגן\קרסול לשמירת יציבתו. אנליזה סנסורית: ליקוי ויזואלי+סומטוסנסורי גבולי ללא ליקוי ויסטובולרי. סיכום: אסימטריה קלה לימין,ליקוי משולב גבולי קרוב לוודאי חסר משמעות קלינית. אני מאוד מבולבך, מהי הבעייה(וסטיבלורית או לא?). יש לציין שבבדיקת הENG הקודמת מצאו לי חולשת 37% עם העדפה כיוונית 46%,וכן ניד פועם שמאלה במבחן התנוחתי: שכיבה: שמאלה 6 מ"ש,ראש שמאלה 4 מ"ש.) מה השתנה כאן (האם זה פיצוי מרכזי שעברתי?)? אודהלך מאוד על תגובתך בנושא. יום טוב:)

15/06/2015 | 00:06 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לך בדיקת היציבה הממוחשבת בתחום התקין. בבדיקת הENG כבפעם הקודמת יש פגיעה המערכת שווי המשקל של האוזן הפנימית ( המערכת הווסטיבולרית ) מצד ימין. הגורם הכי שכיח לפגיעה זו הוא וירליץ הטיפול היעיל הוא פיזיותרפיה ווסטיבולרית והמנעות מתרופות מדכאות סחרחורת. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)