סחרחורות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

08/07/2014 | 14:10 | מאת: חני

שלום רב! בת 44. ברקע כ- 8 שנים סובלת מתת פעילות בלוטת התריס + תלסמיה מיינור מאז ומתמיד (המוגלובין 10). לפני כשנתיים סבלתי מורטיגו מס' חודשים כולל הקאות בודדות וסחרחורות תקופה זו חלפה לאחר מס' חודשים. עתה שנה אחרי שוב חזרתי לחוש בסחרחורות לעיתים מלוות בדפיקות לב מואצות והרגשה כללית לא נעימה. בבדיקה שערכתי לפני כשנה רמות הפרולקטין גבוהות (אך זכור לי שמאז ומתמיד רמות הפרולקטין גבוהות - יש שיעור יתר). מה ניתן לעשות לדעתך וממה נובעות הסחרחורות? בברכה, חני

09/07/2014 | 12:05 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום חני אם פעילות בלוטת התריס לא מאוזנת ואם יש אנמיה על רקע טלסמיה - בהחלט הדברים עשויים להיות מקור לסחרחורת. כדאי לפנות לאנדוקרינולוג אשר גם יבדוק נושא הפרולקטין. אם יש תחושת הגברת דפיקות הלב בזמן הסחרחורת כדאי לפנות גם לקרדיולוג לשאלה בקשר לבצוע הולטר לבבי לשלילת הפרעות קצב לבביות כמקור לסחרחורות. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)