מחלת מנייר - בקשת סיוע במידע.

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

01/07/2012 | 22:48 | מאת: בועז

ד"ר בן דוד, שלום בן 41 מזה שלוש שנים מוכר עם אבחנה משוערת של מחלת מנייר באוזן שמאל כולל טינטון רציף במשך 3 שנים ואירועי ורטיגו כמו כן ירידה בשמיעה דו צדדית (יותר משמאל) בטווחים של 30-40 ד"צ. עברתי אין ספור בדיקות ואני כבר מותש לחלוטין. תרופות לא עוזרות וגם לא הזרקות של אינטראטימפניות. שללו מס' פעמים גידולים וכו'. הבעיה שלי היא שהטינטון משפיע באופן ישיר על איכות תוצאות הבדיקות עד כדי כך שלעיתים הם אינם הגיוניות לדוגמא חולשת מבוך שמאל של 27% אבל תוצאה של 8 מע"ש בגירוי קר ו 51 מע"ש בגירוי חם. התוצאה הכי קרובה למבחן האמת הינה של 47 % חולשת מבוך שמאל. כרגע במרפאת סחרחורות רוצים שאבצע ENG בפעם הרביעית והפעם בשלוב בדיקת פיסטולה. ברשותך מס' שאלות: 1. מהי בדיקת ENG עם פיסטולה?. 2. הטינטון כגורם מרכזי להתדרדרות באיכות חיי, האם מכשיר שמיעה עם מסכך יכול לעזור? 3. במידה ויתגלה שיש לי אכן פיסטולה, למה הכוונה והאם זה יבטל את האבחנה של מנייר? מצטער על האמייל הארוך, אני כבר דיי מיואש ומותש מכל הבדיקות החוזרות ונשנות., הנושא הזה דרדר את איכות חיי עד לניתוק חברתי והימנעות מפעולות או מקומות שעלולות להחמיר את הבעיה.

04/07/2012 | 13:15 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום בועז פיסטולה פרילימפטית היא מעבר פתולוגי בין אוזן תיכונה לפנימית עשויה להגרם מחבלה , שינויי לחץ ועוד. מבחן פיסולה בENG לא תמיד מסוגל לגלות פיסטולה. לע"ק היא נסגרת עצמונית ולעיתים יש צורך לסגרה בניתוח לא מאד מסובך. מכשיר שמיעה אכן עשוי לעזור למסך ולהקל על הטינטון. אין לשלול קיום של פיסטולה עם מחלת מנייר. אחד הגורמים המחמירים התקפי מנייר וגם מחמירים התגובה לטינטון זה מתח נפשי. לכן בכל מקרה מומלץ טיפול קוגניטיבי הרפייתי. בברכה ד"ר בן דוד

05/08/2012 | 20:12 | מאת: תמרה ליברמן

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)