תחושת דופק באוזן ימין

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

01/01/2019 | 21:56 | מאת: Obb

לפני כ3 חודשים היה לי אירוע של טישטוש חזק מאוד של הראייה ב2 העיניים. אושפזתי במחלקה הניורולוגית עם אבחנה של מיגרנה עם אאורה. עשו לי סיטי וראו ממצא לא ברור בצד ימין של הראש, נשלחתי לעשות mri שם נראה ממצא בצד ימין ולפי דברי הרופאים ייתכן והיצרות של עורקים -נאמר לי שאין קשר בין הממצא למה שקרה לי. אני נוטלת אספירין עד להמשך בירור. היו לי עוד 2 התקפים קצרים(5-15 דק) של טישטוש ראייה ללא מיגרנה. בחודש האחרון התחיל לי לחץ באוזן ימין ואני שומעת בה את הדופק בלי הפסקה-יום ולילה. קשה לי לישון בלילות. הלכתי לעשות דופלר עורקי צוואר שם ראו משהו בצד ימין של הראש ושלחו אותי לעשות cta ,בנוסף בדיקות במכון שמיעה. שאלתי היא-אני בלחץ אדיר שיש לי משהו שלא ניתן לריפוי למרות שהרופאים השונים שבדקו אותי(בית חולים ורופא פרטי) דיי רגועים. האם הדופק באוזן ניתן לריפוי? יכול לעבור לבד? איך מתמודדים עם המצב בלי להילחץ-אני אמא ל2 ילדים קטנים... תודה

02/01/2019 | 11:54 | מאת: Obb

שאלה נוספת-אני סובלת מנזלת כרונית,יכול להיות שתופעת לוואי של האספירין היא דופק באוזן?

12/01/2019 | 10:41 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

האספירין במינון הרגיל שניתן לא משפיע על הטנטון.

12/01/2019 | 10:47 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

לאחר כל הברורים שעברת, ניתן לדעתי לסמוך על הרופאים שהיו רגועים בקשר למקור הבעיה גם אם לא אובחנה עד הסוף. בכל מקרה אם המדובר בזרימת דם יש מקרים רבים שניתן לפתור בעיות אלה בין אם בשליטה על לחץ הדם או תרופות מדללות דם ועוד. אך גם במקרה הקיצוני ונשאר הטנטון הפועם יש טכניקות קוגניטיביות הרפיתיות ושימוש במיסוך חלקי למזעור המטרד בצורה מאד יעילה. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)