טינטון ועוד תופעות מוזרות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

10/12/2018 | 14:37 | מאת: מבולבל וחרד

שלום :) מזה המון שנים שאני סובל מטינטון שבא והולך לפי תקופות + היפרקוזיס שמתגבר במצבי לחץ (כשאני ממש לחוץ אפילו דיבור בווליום רגיל יכול לגרום להיפרקוזיס להופיע). לפני 5 חודשים עברתי בדיקת שמיעה שיצאה תקינה, עברתי גם בדיקת ברה שיצאה תקינה. לפני כשבועיים החלה תופעה חדשה בזמן פיהוק (רצוי לציין שזה בדרך כלל בפיהוקים הראשונים של שעות הבוקר אך לא רק). כשני מפהק ממש חזק, פתאום אני שומע בראש שלי צליל חדש שלא קשור לטינטון (מעין צליל שריקה ארוך כמו סוג של "פידבאק" כמו ששמים מיקרופון מול רמקול. צליל גבוה אך מלא באויר. - לא כמו הטינטון שלי שהוא צליל גבוה וחד מאוד). התופעה חוזרת רק כשאני מפהק אך מאוד מטרידה (בניגוד לטינטון שלי, זה מרגיש כמו משהו אחר לגמרי שממלא ומהדהד בתוך הראש שלי). - בשניה שנגמר הפיהוק גם הצליל הזה נעלם. רצוי לציין שהצליל מגיע מהצד האחורי של הראש ולא מאזור הפנים או האף, כך שניתן לשלול את האויר שעובר דרך האף (מה גם שזה קורה גם כשאני מפהק וסותם את האף עם היד). - האם שמעת בעבר על תופעה כמו שלי? (חיפשתי ברשת ולא מצאתי שום דבר שדומה לזה)

10/12/2018 | 14:52 | מאת: מבולבל וחרד

רוצה להוסיף ולציין שאני בן 36 וכבר די רגיל לחיות עם הטינטון. זו רק התופעה החדשה שמטרידה אותי (זה נשמע ממש כמו שמעבירים את האצבע על כוסות קריסטל וזה רק בזמן פיהוק כשאני ממש פותח את הפה ועוצם עיניים חזק)

15/12/2018 | 18:12 | מאת: אלעד

יש לך בעיה בלסת תבדוק אותה

21/12/2018 | 13:27 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

פיהוק בד"כ גורם לפתיחת הפתח שך תעלת אוסתכיוס הקשורה לאוזן התיכונה. מעבר לכך יש שינוי בתיבת ההתהודה בפתיחה חזקה של הפה. דברים אלה עשויים להיות אחראים לשינוי בצליל. מתח אכן מגביר כל מטרד . לכן טכניקות קוגניטיביות יכולות לעזור בשליטה , בין השאר על המתח. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)