פענוח בדיקת eng - לחץ באזניים, טנטונים וסחרחורות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

28/11/2018 | 21:50 | מאת: יונתן

שלום, שמי יונתן, בן 26, הופניתי לבדיקת eng עקב תלונות על לחצים באזניים, סחרחורות וצפצופים. לפני כשנתיים חוויתי התקף ורטיגו ורטיגו קשה מאד (כך אובחן ע"י רופאת אאג) ומאז התקפים הולכים ובאים. בבדיקה - bithermal caloric test shows rt canal paresis, ונראה שכל היתר תקין. בנוסף, ביצעתי בדיקת שמיעה שעל פי הקלינאית הייתה בחתך התחתון של הנורמה. אשמח להכוונה - על מה תוצאת הבדיקה מצביעה? האם מסביר את התלונות שלי? תודה, יונתן

07/12/2018 | 20:21 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

מדובר על פגיעה ווסטיבולרית ( מערכת שווי המשקל של האוזן הפנימית ) מצד שמאל - בד"כ המקור וירלי. הטיפול היעיל הוא פיזיותרפיה להפעלת הצד הימני התקין לשמירת היציבות כפיצוי על הצד השמאלי החלש. לגבי שמיעה חשוב אם גם כאן היה הבדל לרעת צד שמאל אם כן יש צורך בהמשך ברור . בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)