שמיעה וטנטון - CT מוח ואוזניים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

24/11/2018 | 22:14 | מאת: וולף

שלום, אני בת 59, כבר שנים יש לי בעיית שמיעה באוזן ימין. מזה כמה חודשים מכשיר שמיעה ואז גם התחיל טנטון באוזן ימין. נשלחתי לבצע CT מוח ואוזניים והנה התוצאה(מוח). אשמח לקבל הסברים ממה שנראה בבדיקה. ללא דימום תוך גולגולתי חריף. ללא אפקט מסה. חדרים וחריצים ברוחב תקין צפיפות תקינה של פרנכימת המח. מערות הפנים - אורור תקין. ארובות העיניים ללא ממצא חריג. מבנה גרמי שמור. מספר תהליכים אקסטרא-אקסיאלים קטנים בי-המיספרלים, רובם מסוידים וחלקם עם מרכיב האדרתי ברור יותר, כגון התהליך הקמרוני פרונטלי אחורי גבוה מימין (סדרה 301 תמונה 95 ). ללא הדגמת בצקת או אפקט מסה משמעותי. לאיזור אנטומי זה. CT במגבלות בדיקת CPA- ללא הדגמת מסה ב הסתידויות מתונות של העורקים הקרוטידים. לסיכום: מספר תהליכים קטנים אקסטרא-אקסיאלים הפזורים בשתי ההמיספרות, רובם מעל הטנטוריום. מתאימים במקום ראשון למנינגיומות קטנות. .IAC ללא פתיחה של המבנה הגרמי של ,CPA- לא מודגמת בבדיקה זו מסה ב .MRI נדרשת בדיקת IAC- לצורך אפיון נוסף של הממצאים וכן אפיון ממצאים עדינים ברשת לא מצאתי את כל הפירושים, אודה למידע ועזרה תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לדעתי אין מקום לדאגה . מנינגיומות קטנות הן תהליך שפיר. יחד עם זאת יש לפנות עם הCT כולל הדיסק לנוירולוג ולשיקולו הפניה לMRI מח אשר יתן תמונה יותר מדויקת של רקמות רכות. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)