בדיקת eng חוזרת מים קרים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

19/11/2018 | 13:10 | מאת: רונית

שלום, לפני שש שנים עשיתי בדיקת eng , ויצא לי 69 % חולשה בצד שמאל ללא העדפה כיוונית. היום ביצעתי את הבדיקה שוב, ובהזרקת מים קרים היו לי סחרחורות מאוד קשות בשתי האוזניים . אני סבלתי מאוד מהסחרחורת ולכן ביקשתי מהטכנאית לא להמשיך. אז היא אמרה לי אם שתי האוזניים יגיבו באופן זהה אני אסתפק בקרים. ואכן זה מה שהיה. שאלתי: האם זה יכול לדפוק את אמינות הבדיקה. הטכנאית אמרה לי שמה שאני מרגישה נכון ויש לי סחרחורות קשות.

19/11/2018 | 13:20 | מאת: רונית

רציתי לציין שהטכנאית ביקשה ממני להסתכל על הבדיקה הישנה ועל סמך זה נתנה לי להשתחרר מהמים החמים.

23/11/2018 | 20:20 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

תגובה תקינה בENG במבחן עם המים - גורמת סחרחורת . כשאין סחרחורת זה סימו לפגיעה במערכת הווסטיבולרית באותו צד. כך שלפי התגובה השווה משני הצדדים ככל הנראה הפגיעה מהעבר - חלפה. בברכה ד"ר בן דוד

23/11/2018 | 20:24 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

תמיד עדיף לעשות גם עם מים חמים. כנראה על סמך תוצאות הבדיקה הקודמת יכלה להיות בטוחה יותר בתוצאות הבדיקה הנוכחית רק ע"ס בדיקה במים קרים.

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)