תוצאות בדיקת eng - ירידה באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

20/05/2018 | 17:45 | מאת: אנונימי

שלום, ביצעתי בדיקת שמיעה לאחר ירידה בשמיעה באוזן שמאל ובבדיקה נמצאה ירידה א-סימטרית באוזן השמאלית בתדרים 4000-8000. בבדיקת eng נמצא בבדיקה קלורית (הזרקת מים) חולשת מבוך שמאל 67% משמעותית מתאים לליקוי וסטיבולרי ממקור פריפריאלי שמאלי (ימין חמים -40, שמאל חמים 5, ימין קרים 31 שמאל קרים -9). בימים האחרונים אני מרגיש תחושה מוזרה באוזן השמאלית, מעין לחץ או הרגשה של כאב חלש. מה עלי לעשות? (מעבר ללהמתין לmri בעוד כחודש) האם עלי לגשת למיון? תודה

24/05/2018 | 10:27 | מאת: ד"ר בן דוד יעקב

שלום רב לפי הנתונים שכתבת, המדובר בפגיעה היקפית של האוזן הפנימית מצד שמאל. ברב המקרים המקור לא מדאיג והMRI תקין. לא צויין אם יש סחרחורות. אם כן מומלץ כבר להתחיל עם פיזיותרפיה לשיפור התפקוד הווסטיבולרי. להימנע מריבוי תרופות נגד סחרחורת אשר עשויות להפחית כושר ההסתגלות של המערכת. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)