טינטון בשתי האוזניים

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

06/03/2018 | 08:23 | מאת: טינטון בשתי האוזניים

שלום רב מזה כשנתיים אני סובלת מטינטון בשתי האוזניים הנשמע כמו משב של רוח וזה מרגיש כמו באמצע הראש מאחור נשלחתי לבדיקות ונאמר לי שהמוליך השמע בסדר ויש ירידה קטנה בשמיעה אין נוזלים גם זה נבדק השאלה מה ניתן לעשות עוד תודה מראש

09/03/2018 | 14:22 | מאת: ד"ר בן דוד יעקב

כדאי לבדוק גורמים מסייעים - לבצע בדיקות דם מורחבות כולל ויטמין B12 וחומצה פולית וכן בדיקות מערכת החיסון. לא צינת גיל ואם יש מחלות נוספות כדי לשקול ברור נוסף. כטיפול ניתן להשתמש במיסוך חלקי של רעש לבן וכן טכניקות קוגניטיביות לשלוט במתח ובתשומת הלב. בברכה ד"ר בן דוד

11/03/2018 | 07:55 | מאת: סדן מזל

בהמשך לשאלתי אני בת 64 ופרט למיסוך הצלילים יש פתרון אחר ?

16/03/2018 | 20:56 | מאת: ד"ר בן דוד יעקב

כפי שכתבתי - טכניקות קוגניטיביות עם תרגול שליטה במתח ובתשומת הלב והצורת החשיבה. עצם העובדה ש17% מהאוכלוסיה סובלת מטנטון ורק 2.5% ממשסובלים מזה. ומעבר לכך נמצא שאין כל קשר בין עוצמת הטינטון ורמת המטרד, לכן ניתן להבין שהטיפול צריך להיות בתגובה. וזה הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי (CBT). ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)