אוסטאופורוזיס ואיבר שיווי המשקל

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

01/11/2017 | 13:02 | מאת: אופיר

שלום אני גבר בן 52. ידוע על אוסטאופורוזיס משמעותי על רקע גנטי ( אין בעיה אנדוקרינית ) גם לאבא שלי היה וגם על רקע שאני רזה מאוד כ 54 קילו גובה 1.80 ו20 שנה לא אוכל חלב שגורם לכאבי בטן. לפני 5 שנים הופיעה לי סחרחורת עזה כשנשכב או כשעולה כ 30 שניות ואובחן BPPV עם ניסטגמוס לימין. עברתי טיפולי פיזיותרפיה שסייעו בכך. מאז זה חזר עוד 4 פעמים אבל בעוצמה נמוכה יותר מאשר הפעם הראשונה. קראתי שאוסטאופורוזיס עלול לגרום ל BPPV רציתי לשאול 1. אני אוכל כיום מעט מאוד קלציום כ 250 מג ליום. אם אעלה את המינון למינון המומלץ יותר כ 600-800 מג האם זה יכול לסייע גם נגד BPPV? 2. האם יש איזה שהוא משהו שאפשר לעשות למנוע את החזרה של BPPV כי זה לא קל . תודה

01/11/2017 | 13:41 | מאת: ד"ר בן דוד

שלום אופיר מה שאתה מטפל באוסטאופורוזיס עשוי לעזור גם לBPPV. יחד עם זאת תרגיליפיזיותרפיה מונעת לפי ברנט - דארוף יכולה לעזור למניעת התקפי הBPPV. בברכה ד"ר בן דוד

01/11/2017 | 16:31 | מאת: אופיר

תודה רבה 1. אם כך יותר קלציום לאוסטאופורוזיס עשוי להפחית התקפי BPPV? 2. כתבת שמומלץ תרגילי ברנט דארוף ביתיים לביצוע לאורך כל השנה כדי למנוע התקפים חוזרים של BPPV. רעיון טוב ואני רוצה לבצע. איך אדע לאיזה כיוון לבצע אותם? אם ה BPPV שהיה לי בהתקף הוא בצד ימין אז לבצע כל השנה תרגילים שמתאימים ל BPPV צד ימין ( שכיבה עם ראש קודם לימין ואז שמאלה ואז לשבת ) ? תודה רבה

04/11/2017 | 20:45 | מאת: ד"ר בן דוד יעקב

ברר אצל האנדוקרינולוג לגבי הטיפול באוסטאופורוזיס וזה מה שיעזור גם למניעת הBPPV. תרגילי ברנט דארוף הם לשני הצדדים לא משנה היכן היה הBPPV. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)