רעש חזק באוזן בעת דיבור

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

21/10/2017 | 15:55 | מאת: דני מקרית טבעון

שלום אני בן 46. לפני 8 שנים לקחתי לנטון לצרבת ובאותו יום הופיעו סחרחורות עזות בשינוי תנוחה כנראה כתגובה לכדור. אובחן BPPV וטופלתי במשך 8 ימים ב 4! טיפולי אפלי עד שזה חלף. לפני שנה היה שוב סחרחורת תנוחתית אבל בעוצמה נמוכה יותר וליום אחד. לא לוקח לנטון משתמש בפמוטידין 40-60 מג ליום לצרבות ו GERD. מאז המאורע של BPPV שלפני 8 שנים סובל קצת לפעמים מתחושה שכאילו קצת מתנדנד אבל מתגבר על הפחד ומשתדל להמשיך בחיי. כמו כן יש באוזניים כבר כמה שנים טנטון בצליל חד גבוה קבוע ששומע אותו רק בשקט. זה לא מפריע לי כמעט ומסתדר עם זה. ***מזה כמה חודשים יש לי באוזן ימין ( שבה היה את ה BPPV ) רעש "טרר" ( כמו דיסטורשן ), חזק, בזמן שאני מדבר בקול רם יותר. בהתחלה זה הופיע פעם בשבוע וכעת זה מופיע כמה פעמים ביום ברגע שמדבר אפילו קצת יותר חזק. זה מאוד מפריע והולך וגובר. בדיקת שמיעה לפני חצי שנה תקינה. בדיקת שמיעה באייפון, שביצעתי היום תקינה. אודה על עזרתך: 1. מה יכול להיות ההסבר לרעש חזק של טרר באוזן בעת דיבור שהולך ומתגבר? 2. האם זה סימן שאני עלול לאבד את השמיעה או את שיווי המשקל ושיש פגיעה? 3. מה עושים? תודה רבה

21/10/2017 | 15:58 | מאת: דני מקרית טבעון

אציין שהרעש באוזן ימין לפעמים מופיע גם כששומע רעש חיצוני חזק ומשמעותי אבל היות ואני מתחמק מלהיות ליד רעשים אז זה קורה פעם בכמה חודשים, להבדיל מהרעש מהדיבור שלי ( כשהוא חזק יותר ) שקורה כעת כל יום.

23/10/2017 | 13:57 | מאת: ד"ר בן דוד

למרות השמיעה התקינה האוזן בה אתה שומע את הרחש בזמן דיבור יש פגיעה בשבלול ובדומה למקרי היפראקוזיס גרוי הקול של עצמך גורם לתופעות שציינת. טכניקות כמו TRT וטכניקות קוגניטיביות עשויות לעזור לשיפור המצב. בברכה ד"ר בן דוד

23/10/2017 | 15:42 | מאת: דני מקרית טבעון

תודה רבה על התשובה. אם אפשר לשאול, האם העובדה שיש לי טרררר בגלל רעש חיצוני או דיבור בקול רם, וזה הולך ומחמיר , עלולה לגרום לי גם לפגיעה בשיווי משקל או בשמיעה? זה עלול להיות מהאוזן הפנימית? ( אציין בדיקת שמיעה תקינה ) תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)