סחרחורות תחושת ריחוף

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

17/05/2017 | 12:54 | מאת: שלומי

היי דר מזה חודשיים אני מרגיש סחרחורות המלוות בתחושת ריחוף כאילו שאני נמצא במעין חלום ותחושת כבדות וחולשה נוראית. תחילה אמרו ורטיגו - עשיתי טיפול פיזיוטרפיה שלצערי הרב לא עזר. בדיקה ניורולוגית תקינה בדיקת אאג תקינה. אני לא מצליח לתפקד ולחזור לחיי שגרה טזה פוגע לי באיכות חיים. מה ניתן לעשות על מנת לטפל בזה? מצב ממש מייאש! תודה

18/05/2017 | 09:08 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום שלומי כדאי לבצע בדיקות כלליות בעיקר בדיקות דם לוטמין B12, חומצה פולית ותפקודי בלוטת התריס. לא ציינת גיל ומצבך הבריאותי כדי שאוכל להמשיך לייעץ בברור הגופני. אך תופעות כפי שציינת עלולות להיות קשורות לחרדות ומתח תת הכרתי. לכן בד בבד עם הברור הגופני כדאי לבדוק גם החלק האמוציונאלי. בברכה ד"ר בן דוד

18/05/2017 | 09:11 | מאת: שלומי

תודה דר. אני בן 29 מצב גופני כללי טוב. כן מרגיש לעיתים מין דפיקות לב מהירות קשיי נשימה וזיעה קרה כשאני שוקע בסחרחורות וחושב עליהן יותר מידי. הפנו אותי לבדיקה eng. מה זה אומר ?

21/05/2017 | 08:28 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום שלומי התופעות שהזכרת מחייבות בדיקת קרדיולוג לשלול הפרעות קצב לבביות אשר גורמות לע"ק סחרחורות . אם מבחינה קרדיולוגית הכל תקין התופעות שהזכרת מתאימות להתקפי חרדה אשר אף הן דורשות ברור וטיפול מתאים וזאת ניתן לעשות בד בבד עם הברור הגופני. ENG בודק בעיקר מקור באוזן הפנימית לסחרחורות ניתן לבצע גם זאת כחלק מהברור וכדאי גם ברור מעבדתי כולל העמסת סוכר, תפקודי בלוטת התריס ויטמין B12 וחומצה פולית. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)