סחרחורת שמירת הריון ואפשרות לטיפול

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

05/04/2017 | 13:57 | מאת: שירה

שלום אני בשמירת הריון וככל הנראה סובלת מורטיגו אולי מרוב שכיבה. במידה ואאובחן עם בעיה וסטבולרית האם הטיפול של פיזיותרפיה במצב זה מותר בהריון? תודה

09/04/2017 | 07:38 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום שירה תחילה יש לברר מקור הסחרחורת . על כך חשוב שתיבדקי ע"י מומחה לתחום זה - אא"ג או נוירולוג. אין לשלול סיבות אחרות מעבר לבעיה של המערכת הווסטיבולרית באוזן הפנימית כגון אנמיה שינויים בלחץ דם , הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, שנויים בערכי הסוכר בגוף ועוד שייתכנו בזמן הריון. לאחר ברור הסיבה לסחרחורת יש לברר אם הטיפול עצמו גורם לסחרחורות ואם כן הגניקולוג המומחה לסיכונים במצבך בשמירת ההריון יחליט אם הטיפול המעורר סחרחורת לא מומלץ. מעבר לכך יש לברר מראש עם הרופא המאבחן אם הבדיקה עצמה גורמת סחרחורת וההחלטה לאחר היעוץ הגניקולוגי. בברכה וחג שמח ד"ר יעקב בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)