השפעות ארוכות טווח של ורטיגו

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

18/10/2008 | 11:26 | מאת: דן

שלום אני בחור בן 39 בדרך כלל בריא ללא בעיות ידועות. נוסע על אופני כושר כחצי שעה פעמיים בשבוע. בתחילת אוגוסט הופיעו אצלי בפתאומיות סחרחורות עצומות של כ20-30 שניות שמופיעות רק בשינוי תנוחה משכיבה לישיבה וההיפך. בחדר מיון רופאת אא"ג צעירה אבחנה זאת כ BPPV בשל "ניסטגמוס גאוטרופי לימין" שראתה כשהשכיבה אותי מהר על צד ימין. המליצה בדיקת שמיעה ופיזיותרפיה. בדיקת השמיעה לאחר שבוע יצאה תקינה. עשיתי פיזיותרפיה וסטיבלורית מסוג אפלי ורק לאחר 4 טיפולים! כל יומיים טיפול בערך זה חלף. סהכ לאחר כשבוע. מאז לשמחתי זה לא חזר. אבל, מאז יש לי כבר חודשיים תחושה רבה של כאילו "שיוטים" יושב למשל ומרגיש כאילו קצת זז בכסא. יש לפעמים בחילות קלות לאורך שעות ביום. לפעמים זז קצת ומרגיש שזז יותר. כמו כן בערך פעם ביום מופיע תחושה לחצי שניה שכאילו כמעט עומד להתעלף אבל לא מתעלף. בשבועיים האחרונים גם מרגיש תשישות חזקה בערב. עברתי בדיקות דם מקיפות - בי 12, סוכר, ברזל, ספירת דם, שקיעת דם, CRP, כימיה הכל תקין. לחץ דם 120/70 אק"ג תקין ואקו לב תקין וארגומטריה תקינה. צילום חזה תקין. בדיקת נוירולוג תקינה לפני חודש. הרופא אמר שלאור זה הכל בסדר. לגבי פעילות גופנית חזרתי קצת לאופני כושר בערך פעם בשבוע אבל קצב איטי יותר כי קצת מתעייף יותר. ברצוני לשאול האם זה סביר שחודשיים אחרי מאורע של BPPV שיהיו שיוטים? כמה זמן לוקח עד שהמערכת חוזרת לאיזון? לפעמים יש כמה ימים שיפור ולא מרגיש שיוטים ולפעמים זה מחמיר בחזרה. אם הגבישים כבר חזרו למקום למה יש תופעות שיוט? כמו כן, האם ה BPPV הזה יכול לגרום לכל התופעות האחרות שתיארתי של תחושת כמעט התעלפות והתקפי חולשה בערב. מה דעתך? תודה

19/10/2008 | 14:36 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום לדעתי אין קשר בין תלונות העיפות והשיוט לבין BPPVלעיתים רחוקות הקריסטלים מתפוררים ויוצרים תחושת שיוט זמנית שחולפת בהדרגה. הייתי בודק לחץ דם בשכיבה ועמידה באמצעות TILT TEXT.לברר ירידה תנוחתית מוגזמת של לחץ הדם.וכן בדיקת תיפקודי בלוטת התריס בברכה ד"ר בן דוד

19/10/2008 | 17:55 | מאת: דן

תודה על תשובתך כזכורבחור צעיר עם BPPV לפני חודשיים. מאז יש תחושות רבות של שיוטים. כתבת לי ש"לעתים רחוקות הקריסטלים מתפוררים ויוצרים תחושת שיוט זמנית שחולפת בהדרגה". תוך כמה זמן במקרה כזה חולפות התופעות של השיוטים שלאחר ה BPPV ? תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)