החלמה מראומטויד ארתריטיס?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/11/2008 | 12:21 | מאת: דנה

ד"ר סלובודין שלום, לפני כ-4 שנים אובחנתי כחולה כרונית ב RA. קיבלתי טיפול בפרדניזון, מתוטרקסט ופלאקווניל (וכל מה שמטפל בבעיות שתרופות אלה גורמות או עלולות לגרום: פמוטידין, סידן, תרופות להורדת לחץ דם וכיו"ב). תסמיני המחלה נעלמו וכבר כמעט שנתיים שבדיקות הדם שלי תקינות. זה לא שאני חפה מבעיות. יש כל מיני. בייחוד הקשורות לשלד. בעיקר מבנה חוליות עמ' השדרה (אני בת 61). אומרים לי שבעיות אלה אינן קשורות ל RA. תסמיני ה RA - אינם. האם החלמתי ואני יכולה לחדול לקחת את התרופות? אם כן, באיזה סדר ובאיזה קצב אני יכולה להגמל מהן? בעבר, כשרציתי להגמל - הריאומטולוג חשב (וטעה להבנתי) שבעיות עמ' השדרה נבעו מהירידה (המאוד מאוד הדרגתית) בפרדניזון. אני בטוחה שהריאומטולוג טעה כי כאבים הנובעים מלחץ על שורש עצב שונים מכאבים ראומטיים. אבל לא היו לי "הוכחות מדעיות" ומקרה של חולה אחת - אני - זה לא מדגם סטטיסטי. איני מתכוונת לפעול "מאחורי הגב" של הריאומטולוג שלי. אני מבקשת חוות דעת נוספת לגבי הפסקה מסודרת של נטילת התרופות. תודה רבה

11/11/2008 | 13:40 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לעתים דלקת מפרקים חולפת וניתן להפסיק טיפול תרופתי. בד"כ עושים את זה בהדרגה, תרופה אחרי תרופה בסדר שהוא תלוי במצב של החולה ובהתרשמות של הרופא. תהליך הפסקת הטיפול יכול לקחת תקופה ממושכת של חודשים.

12/11/2008 | 18:56 | מאת: דנה

עשית לי את היום, את הערב, את השבוע, את התקווה... שימחת אותי מאוד. חודשים זה יותר טוב מ"לעולם לא".

מנהלי פורום ראומטולוגיה