רפלוקס כרוני כאבי שרירים וANA

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/05/2015 | 11:22 | מאת: אורית

היי.. אני בת 37. סובלת כשנה וחצי מרפלוקס כרוני, צרבות וליחה. בדיקות דם תקינות. מאז הרפלוקס שכלל בהתחלה את החיידק hp וטופל אחוז לימפוציטים מעט גבוה 54%. באופן כרוני מרגישה מעין דלקת בגרון. קיים אודם כרוני. לאחרונה כאבי שרירים וויטמין d ברמה של 12 (הגבול 27). בדיקות לשרירים (crp,cpk...) תקינות מלבד ana : תוצאה אחת בה חריגה anti ds dna? עומדת על 55! כאשר הטווח בין 0 ל5. כל השאר מתחת ל 0.2. אנטי כרומטין 0.5 בגבול הנורמה. איך ניתן להתייחס לעובדות הנ"ל? תודה

10/06/2015 | 16:12 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שלום. יש הרבה אי דיוק בבדיקות ANA וגם antiDNA , ולעתים לפענח תשובות חיוביות קשה או אף בלתי אפשרי. צריך לדעת מה היתה המחשבה כאשר בקשו את הבדיקות ומה בדיוק השיטה של ביצוע במעבדה. אומנם הערך אצלך באמת גבוה ומחייב בדיקה אצל ריאומטולוג. עדיין יכול להיות שאין לזה משמעות, אומנם היתי הולך לבדיקת מומחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה