פסאודוגאוט - כיצד ניתן למנוע דלקות?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/03/2013 | 11:55 | מאת: ירון

00שלום, אמי בת 57 ואובחנה כחולה בפסאודוגאוט (CPPD) לפני כשנה. בנוסף, היא צריכה לעבור (היום בע"ה) ניתוח החלפת מפרק ברך ימין בשל שחיקה חמורה מאוד בסחוס. התפרצות הדלקות היא בעיקר בשתי הברכיים (ברך שמאל גם בשחיקה אך פחות חמורה מימין), כתף ימין, קרסול ימין ומפרק כף יד ימין. היא מטופלת בכולכיצין פעמיים ביום, משכחי כאבים וטופלה בחודשים האחרונים פעמיים בסטרואידים. לצערנו, פרט לשאיבת הנוזלים מהברכיים כלום לא עוזר. האם יש דרך למנוע או לפחות להפחית את התפרצות הדלקות? האם ניתוח החלפת הברך עשוי להפחית זאת? המצב מאוד מתסכל ומייאש אותה היות והיא אישה צעירה - אנא עזרתכם. תודה מראש, ירון

ב CPPD עמיד לכולכיצין נהוג להוסיף מטוטרקסט - בבקשה להתייעץ עם הראומטולוג שלכם

14/03/2013 | 20:00 | מאת: ירון

האם יש קשר בין התזונה לבין הCPPD? אמרו לי שיש מאכלים שכדאי להימנע (אשר עלולים לגרום להתפרצות דלקות)? אשמח לדעת מאיזה מאכלים כדאי להימנע, ואיזה מאכלים מומלצים. תודה רבה

מנהלי פורום ראומטולוגיה