רייטר, אובאיטיס ונוגדני TNF - מומלץ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/08/2012 | 12:04 | מאת: צפוני

שלום ד"ר בן 61 תושב הקריות במפרץ חיפה. מגיל 26 אובחנתי כחולה בדלקת פרקים עם הנחה שמדובר בתיסמונת רייטר (Reiter’s Syndrome) או בשמה כיום, דלקת פרקים ראקטיבית, עםHLA-B27 . לאורך השנים אני במעקב בשל התפרצויות קלות של המחלה בפרקים וגם ובעיקר בגלל דלקות עיניים חוזרות- אובאיטיס (Uveitis). אני נוטל 12B, D, אומגה3 ולא נוגדי כאבים. לאחרונה גם אומניק אוקאס 0.4 שאלתי: האם, בעיקר לאור ארועים חוזרים בעיניים, רצוי לחשוב לכיוון תרופות ביולוגיות (נוגדני TNF) ואם כן מה מומלץ? לתשובתך אודה

09/08/2012 | 14:37 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

נוגדנים ל TNF כגון רמיקייד או יומירה נחשבים הטובים לטיפול באובאיטיס, ועל רופא עיניים להחליט מתי להתחיל טיפול זה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה