טיפול באקטמרה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/07/2012 | 23:38 | מאת: מירה

אובחנתי כחולת RA לפני כחצי שנה. כל התרופות סלאזופירין,פלקוניל ומטאטרקסט עזרו רק חלקית והוצע לי טיפול עם אקטמרה. יש לי כמה שאלות כמה זמן יש להמשיך את הטיפול?- בהנחה שהוא עוזר איזה תופעות לואי עלולות להיות? יש בכלל ריפוי מהמחלה הזאת או רק רמיסיה?

הטיפול מדכא מערכת חיסון ומגביר סיכון לזיהומים בצורה קלה (4 זיהומים משמעותיים ל 100 שנות טיפול). כמו כן מעלה קצת שומנים בדם ודורש מעקב אנזימי כבד וס"ד עקב אפשרות לדיכוי כדוריות דם לבנות. אבל... זהו טיפול יעיל ובטוח מאוד סה"כ אין ריפוי במחלה באופן כללי (מקרים חריגים כן קורה) לוקחים טיפול לטווח לא ידוע ואם מרגישים טוב ניתן להרחיב טווח בין טיפול לטיפול בהמשך

מנהלי פורום ראומטולוגיה