לופוס, קרישיות יתר וסיוגרן?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/02/2012 | 12:32 | מאת: נועה

שלום, אני בתהליכי אבחון אצל ראומטולוגית כבר חצי שנה. עשיתי השבוע בדיקות דם שלא יצאו טוב. האם זה הגיוני שיש לי זאבת, קרישיות יתר וגם שיוגרן? יש לציין שאינני סובלת כלל מיובש או מתופעות אחרות פרט לנשירת שיער (שכרגע לא נושר אך הוא חצי ממה שהיה לי וגם הולך ומתמעט וזה מאד מלחיץ אותי). לעתים יש לי כאבי פרקים לא סימטריים במצבים של קור קיצוני ויש לי ורידים אדומים ברגל במצבים של חום קיצוני. אך פרט לזה אני מרגישה מצוין. חוץ מהחרדה :) ESR - 50 ספירת דם תקינה בדיקת שתן תקינה Cardiolipin IgG Ab 13.6 (טווח 10-0) Cardiolipin IgM Ab 15.4 (טווח 7-0) Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 14.10 (טווח 5-0) Beta 2 Glycoprotein 1 IgM 13.5 (טווח 5-0) DNA ds Ab 14.00 (טווח 9-0, 15-10 - גבולי) Antinuclear Ab Adults 9.40 (טווח 1-0) 115.4 Ro Ab Anti SSA (טווח 20-0) אנטי לה שלילי 2190 Immunoglobulin G (טווח 1600-700) שאר האימונוגלובולין בנורמה C3 C4 בנורמה TSH 1.49 (טווח 5.5-0.35) Free Thyroxine (FT4) 12.8 (טווח 19.7-10.30) ברזל בנורמה כמובן שאני מחכה לדבר עם הראומטולוגית, אך אני מאד לחוצה והיא תהיה זמינה רק בשבוע הבא. אם אני מתחילה לקבל טיפול לאבת, האם יש סיכוי שהשיער שלי יחזור לעצמו בקרוב או שעלי להכין את עצמי לתקופה חסרת שיער? תודה רבה :), נועה.

דבר ראשון התשובה היא כן אפשר לסבול מהכל יחדיו ... אולם אם הייתי צריך להמר מהבדיקות שלך יש מרכיב עיקרי של שוגרן שמסביר את החלבונים הגבוהים וש"ד מוחשת גם כשאין דלקת מפרקים משמעותית. בקונטקסט זה הייתי מציע לבדוק מבחן יובש בעיניים -שירמר גם אם אין סימפטומים ולהוסיף בדיקת RF

מנהלי פורום ראומטולוגיה