כאבים, נפיחות ובצק בכף רגל וקרסול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/02/2012 | 09:54 | מאת: עדי

שלום רב, אבי סובל תקופה ארוכה מכאבים בכף רגל לפני מס' חודשים הכאבים התחזקו והרגל החלה לכאוב בצורה חזקה יותר ואף החל קושי בהליכה רגילה הוא החל לצלוע בגלל הכאב וכן הרגל התנפחה נורא בשלושה שבועות אחרונים מכף הרגל כלפי מעלה נהיתה בצקת נערכו לו בדיקות דם וכן נשלח ל- C.T לקרסוליים להלן התשובות: משמאל: מבנה גרמי תקין של הטיביה והפיבולה. קיימת דפורמציה קלה של השליש המדיאלי של הטאלוס. קיימת דפורמציה ניכרת של השליש הדיסטאלי של הקלקנאוס. קיים מצב של COALITION לא שלם בין הקלקנאוס, הטאלוס והקובואיד. הנביקולר ושלושת הקוניאפורמים תקינים. אינני מזהה סימני אוסטיומיאליטיס או הרס גרמי. בחלון רקמה רכה: מודגמת בצקת תת עורית קשה מאוד סביב השוק הדיסטאלי, הקרסול וגב כף הרגל. מימין: מודגמים שינויים ארתרוטים קשים, כולל זיזים ארתרוטים והסתיידויות ברקמות הרכות. כרגע ניתנה לו אנטיביוטיקה צפוויט פורטה אבל אין שום שיפור בנפיחות ובכאבים, יש לציין שיש לו תור במרפאות חוץ אבל התור עדיין רחוק לכן אודה לכם אם ניתן יהיה לקבל התייחסות מה הבעיה? והאם זו בעיה שקשורה אכן לראומטולוגיה? ומה הפתרון? לתשובתכם אודה מאחר והוא סובל ויושב בבית כבר כשלושה שבועות לא יכול לחזור לעבודה עקב הנפיחות והבצקת. בתודה מראש

ייתכן מרכיב של דלקת מפרקים מסוג CPPD אולם המקרה מורכב ודורש בדיקה פיזית ,של הצילומים ובדיקות דם

מנהלי פורום ראומטולוגיה