התקף גאוט

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/01/2012 | 01:05 | מאת: אורית

שלום בעלי בן 37 עם עודף משקל ומאוד לחוץ נפשית עקב בעיות פיננסיות, לפני שבוע התעורר עם כאבים חזקים נפיחות ואודם בעצם מתחת לבוהן ברגל שמאל , מכיוון שלא יכל ללכת ואין ברשותי רכב ע"פ בקשת הרופאה צילמתי את הרגל והראתי לה לדבריה מדובר בגאוט יש לציין שבעלי אדם בריא בעברו סבל פעם אחת מאבנים בכליות,הרופאה נתנה לו נקסין התרופה לא עשתה לו טוב ולכן הפסקנו לאחר מכן הרופאה רשמה לו קולכצין 2 כדורים ביום ובזמן דלקת 5 כדורים אתמול נאלצתי לקחת אותו למיון עקב כאבים מאוד חזקים בהמלצת הרופאה לשם ביצוע הוצאת נוזלים מהרגל במיון גם אובחן כגאוט חומצה אורית בבדיקת דם היתה 7.5 שאר הבדיקות תקינות לא הוציאו לו נוזל לדברי הפנימאי אין צורך את טיפול הקולכצין 2 כדורים 0.5 כל אחד התחלנו אתמול אחרי שחזרנו מהמיון היום בבוקר הנפיחות מעט ירדה אך הכאבים החמירו ואף הגיעו לשוק הוא לא יכול לישון וממש מתפתל מכאבים האם יש עוד משהו שנוכל לעשות האם זה יכול לנבוע מסיבות אחרות אני ממש חסרת אונים תודה ושבוע טוב

30/01/2012 | 19:50 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

זה נשמע כמו gout או pseudogout אך דברים אחרים גם באים בחשבון - לכן אם יש החמרה על קולכיצין - תחזרו למיון.

מנהלי פורום ראומטולוגיה