כאבים בפרקים ובשרירים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/01/2012 | 12:14 | מאת: שרית

הנני בת 43 בשנת 2004 עברתי ניתוח בראש והוצא גידול מסוג - מנינגיומה אטיפית. ב2009 נתגלו 2 גידולים חדשים עברתי ניתוח אחד בו הוצא גידול אחד ובגידול השני טיפלו בניתוח רדיוכירורגיה. לאחר מכן עברתי הקרנות במש כ-חודש ימים. מאז קיבלתי סטרואידים (פרנדיזון). לאחר חצי שנה הרגשתי רע מאוד ובבדיקה התברר כי נוצר לי נמק ובצקת גדולה במקום בו בוצעו ההקרנות וקיבלתי טיפול מוגבר ביותר בסטרואידים בתחילה באישפוז והמשכתי בבית. בסך הכל שתיתי סטרואים במשך למעלה משנה. היום אני כשנתיים אחר ובכל התקופה האחרונה הנני סובלת מכאבים בפרקים ובשרירים בכל הגוף ובעיקר ברגליים בבדיקות שעשיתי הכוללות צילומי רנטגן ודם נמצא שהכל תקין. האם זוהי תגובה של הטיפול הסטרואידי שקיבלתי מזה תקופה ארוכה ואם כן מה עליי לעשות? לתשובה אודה

15/01/2012 | 21:09 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כאבים בגוף - תופעה שכיחה מאוד אחרי הפסקת טיפול ממושך בסטרוידים. יש להפסיקם בהדרגה, לעתים בודקים יכולת של הגוף לייצר סטרוידים טביעים. זו שאלה לפורום אנדוקרינולוגי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה