חשד לדקת מפרקים שגרונית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/01/2012 | 19:08 | מאת: שירן

שלום רב אני בת 32 והתחלתי להרגיש כאבי פרקים באצבעות הידיים לאחר לידת בני הראשון, הכאבים נמשכים כבר חודשיים הכאבים והקישיון מופיעים בשתי הידיים בעיקר בבוקר למשך כשעתיים (הכאבים מציקים אבל נסבלים) רופאת המשפחה שלחה אותי למספר בדיקות דם ונקבע לי תור לראומטולוג לחודש הבא אשמח אם תוכלו לתת לי תשובה לגבי התוצאות שקיבלתי ... אני ממש בלחץ Crp=0.26mg/dl Rf<10.10 Esr=17mm/h C4=22mg/dl C3=77mg\dl ANA=negative DNA Ab=borderline 5.0 האם התוצאות מרמזות על דלקת פרקים שגרונית או שזו תגובה שיכולה להתרחש לאחר הלידה ותעלם מעצמה כמו כן אני מניקה

04/01/2012 | 17:54 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אין צורך בלחץ מיותר. ראומטולוג צרוך לבדוק אותך - הוא יגיד אם זה דלקת מפרקים או מצב אחר ותן טיפול. גם אם זה דלקת מפרקים - יש כל כך הרבה טיפולים יעילים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה