פענוח בדיקת דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/12/2011 | 21:48 | מאת: דורית

שלום רב, ביצעתי בדיקת דם מקיפה לאחר הפניה של ראומטולוגית. אני בת 39, אבי סובל מדלקת פרקים ראומטואידית בשילוב עם דלקת פרקים פסוריאטית. מזה שנים יש לי אפיזודה חד או דו שנתית של כאבים במפרקי האצבעות בידיים, שחולפת מעצמה תוך מס' ימים ספורים. לפני כחודשיים ילדתי את בני הבכור. בסוף ההריון סבלתי מאוד ממחושים ותחושת מלאות בפרקי האצבעות ורק בשבועיים האחרונים התופעה חלפה. ביצעתי פנל שלם של בדיקות נוגדנים הכל תקין למעט הרמה של נוגדנים אנטי קרדיוליפין IGM שחזרה חיובית עם ערך של 9.7 (גבול עליון במעבדה - 7.0). רמה של אנטי CCP טרם התקבלה. כמו כן יש ערכים חיוביים לIGG ל- EBV EBNA ול- CMV. אין לי הסטוריה של הפלות טבעיות חוזרות (מקרה יחיד של הפלה טבעית בשבוע 7 לפני 5 שנים). אשמח לדעת מה משמעות הממצא? אודה לתשובתך בהקדם

21/12/2011 | 12:25 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אף שלפי המקובל הערך הזה גבוה מהתקין - הוא עדיין תקין! יש רק לחזור אל בדיקה זו בעוד כ6 חודשים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה