בדיקות מדאיגות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/09/2011 | 23:26 | מאת: מודאגת

שלום, אני בת 25. במעקב עקב לויקופניה תמידית סביב ערך ה -3. בבדיקות שנעשו נמצא גם ערך קורטיזול גבוה. אנדוקרינולוג שלל קושינג. הועלתה סברה כי יתכן והגלולות שאני נוטלת מעלות את הקורטיזול ובחודש האחרון אני בהפסקה שלהן. לאחרונה החלו לי בצקות ונפיחות בקרסוליים, הופעת סימנים כחולים ברגליים ממכה ממש קטנה וכאב בפרק יד שמאל. בנוסף, אני סובלת מעייפות כרונית וקשיי נשימה במאמץ. הופנתי לראומטלוג להמשך ברור. הוא נתן לי בדיקות דם ולהלן החלק הבעייתי שיצא: PT (Seconds 11.3 (11.3-8.4( INR 1 PTT (seconds) 28.2 (21.6-30.6 Cardiolipin IgG Ab 1.9 (0-10 Cardiolipin IgM Ab 10.6 (0-7 Beta 2 Glycoprotein 1 IgG 3.4 (0-5 Beta 2 Glycoprotein 1 IgM 8.9 (0-5 כלומר רמות ה IGM בשני המקרים גבוהות בהרבה מהנורמה. מה זה אומר כשה IGM גבוה וה IGG תקין? ומה זה אומר בכלל לגבי כששני המדדים האלה ככה חריגים? מה אתה ממליץ לעשות? בתודה מראש.

אלה בדיקות לא ספציפיות ביחוד כשמדובר כ IGM ברמה נמוכה כמו אצלך ואינן מסבירות כלל את בעיתך. נדרש המשך ברור אך לא נראה לי שכאן התשובה

מנהלי פורום ראומטולוגיה