FMF

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/08/2011 | 14:00 | מאת: M

שלום, בעלי נשא של FMF מוטציה M694V,לאחרונה נבדקתי גם אני ונמצאתי נשאית עם מוטציה E148Q רציתי לדעת האם ילדנו יכולים להיות חולים במחלה ( מאחר ומדובר במוטציות שונות), במידה ויש סיכוי מתי כדאי לבדוק? ( בני בן השנתיים וחצי מתלונן לעיתים על כאבי רגליים חזקים מסיבה לא מוסברת, אין תלונות על כאבי בטן ואין חום לא מוסבר) לציין - אחותו של בעלי חולה במחלה ואצלה התסמינים הם כאבי רגליים נפיחות ואודם במפרקים ( ללא כאבי בטן או חום) אודה על תשובתכם

24/08/2011 | 19:01 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לעתים מאבחנים FMF גם כאשר בדיקה גנטית שלילית. זה קורה כי יש עוד מוטציות שאנחנו טרם מכירים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה