גאוט - התקפים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/08/2011 | 08:16 | מאת: גלעד

שלום אני בן 37 וחולה גאוט עם התקף ראשון לפני 5 שנים. המצב היום יציב - אני לוקח אלוריל וחומצת שתן שלי תקינה. יש לי 2 שאלות: 1. במצב הקיים, עם אלוריל וחומצת שתן בטווח הנורמלי, יש לי בממוצע התקף אחת לחצי שנה, האם התקפים אלו גורמים נזקים לטווח הרחוק? לפעמים אני מרגיש את ההתחלה של הכאבים ואז אני לוקח מיד (בהמלצת רופא משפחה) 2 כדורי קולכיצין, ולאחר מספר שעות עוד כדור. לפעמים זה מונע את ההתקף. האם אני פועל נכון? 2. יש לי ארקוקסיה 120 שאני שומר בצד לזמנים של התקף. מנסיון העבר, ארקוקסיה מעלימה את הכאב בתוך מספר שעות, שזה להתקף גאוט דבר קריטי (עקב הכאבים העזים). אתמול הייתי אצל רופא המשפחה, וכשהלנתי על המחיר הגבוה של הארקוקסיה, הוא החליף לי אותה באביטרן 100. האם זה מעשה נבון? ברגע האמת, אני לא רוצה להיות נוכח שהאביטרן לא עוזר לי. האם לגבות את עצמי גם בארקוקסיה, ובמידה והאביטרן לא עוזר לי בזמן התקף, לקחת במקביל או במקום כדור ארקוקסיה? תודה גלעד

17/08/2011 | 13:23 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

1. לא. אבל העובדה שיש התקפים אומרת שהאיזון של חומצת שתן לא מושלם 2. תבדוק מה עוזר יותר טוב - אבל אל תקח שתי תרופות במקביל

מנהלי פורום ראומטולוגיה