כאבים ברגל עד המותן + הרגשת שריפה + כאבים בברך

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/07/2011 | 00:20 | מאת: אילנה

בס"ד לד"ר גלב וד"ר דורון שלום ! מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים ברגליים. זה התחיל מכאבי ברכיים והרגל היתה מתנפחת לי בעת מאמץ כולל הברך. שתיתי כ40 יום אתופן ו10 ימים ארקוקסיה וזה לא עזר אל להיפך. הכאב הלך והתגבר . כעת - כל הרגל כואבת עם הרגשה שורפת ומעט מורדמת. את הכאב אני מרגישה לאורך הרגל בצד. והרגשת השריפה מתחילה מכפות הרגליים ועד מעל הברך. בעת מאמץ (הליכה/עמידה) הכאב יותר חזק. אני מקבלת ליריקה - וזה עוזר לי לתחושת השריפה ולכאבים בכלל לפעמים אני לוקחת 75 מ"ג ולפעמים 150 - תלוי בכאב. בדיקות ותוצאות : =============== EMG - מראה על בעיה כמיה בדם- CRP -1 ESR-41 מיפוי עצמות - הדגשה קלה בקליטת החומר בפמור דיסטאלי שתי הברכיים. המשמעות הקלינית אינה ברורה, יתכו שינויים דלקתיים ארטריטים. CT-ע"ד מותני - מודגם בלט אחורי ימני מזערי בלבד של הדיסקט מלווה בזיז קטן הבולט משולי גוף החוליה LS מימין. מודגמת אי סדירות קלה בלבד של שולי SLJ מימין ומשמאל. עפ"י דברי האורתופד - אין לי כלל בעיה אורתופדית - בגב ובברך. (עדיין הברך כואבת ומעט נפוח מהברך ומעטה) לפי דברין הבעיה כנראה שייכת לתחום הראומטולוגיה. הייתי אצל ראומטולוג - ששלח אותי לכמה בדיקות ורופאים - וטען שאולי יש לי מחלה בשם בכצ'ט !!!!!!!!(מה שהחשיד אותו בעיקר מלבד הדלקות השונות במפרקים, כאבי העיניים, אפטות בפה כרוניות, זה העובדה ששמו לי עירוי בביה"ח והיד התנפחה לי) נ.ב. אני יוצאת איראן בנוסף לרגל - אני סובלת מזה למעלה מעשור שנים בדלקות שונות בגופי - כגון דלקות בגב העליון. וגם דלקות פנימיות (ברחם , בתריסריו ועוד) בנוסף לפני חצי שנה עברתי ניתוח במרפק- שורש תעלת המרפק - (שגם זו בעיה של דלקת) א. האם יש לי סיבה לכל הדלקות בגוף שגם תוצאות בדיקת דם מראות את זה בבירור ? ב. מהי מחלת הבכצ'ט ? והאם יש לה תרופה ? ג. הכאבים שלי עזים מאוד ואני בקושי עומדת על הרגליים ולכן אבקש אם יש לכם עצה איזה בדיקות נוספות לעשות, ואולי אבחנה קלושה אפילו מה יכול להיות מקור הכאב. בתודה מראש!!!! וסליחה על ה"שאלה" ה"קצרה "

20/07/2011 | 19:10 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

רפואה זה לא פיענוח בדיקות והדמייה, אלא בדיקת המטופל ושיחה איתו קודם כל. לכן במיקרה שלך שהוא לא נשמע פשוט - תשובה על סמך פיענוחים שונים וללא בדיקה תהיה לא אחראית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה