קיבלתי עוד תשובה ANA 0.4

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/05/2011 | 13:00 | מאת: אורנית

אני בת 39 לפני 10 שנים סבלתי מתת פעילות בלוטת התריס ובעקבות פפילרי מטסטטיק קרצינומה עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס. הורידו לי גם את הפרה טירואיד ואני נוטלת 4 כדורי סידן ואלפא די 3 1 מק"ג. לפני כחודש הרגשתי כאב בפרקי יד שמאל.והתנפחה לי כף היד. והפיחות ירדה לאחר 3 שבועות. ולאחר מכן התנפחה לי האגודל וכאב לי מאוד בעאודל. תוך 24 שעות הנפיחות ירדה. כשאני לוחצת במפרקי האצבעות יש כאב חלש מאוד. הלכתי לרופא והוא הפנה אותי לבדיקה RHEUMATOID FACTOR ויצאה תשובת הערכים 20. האם יש לי דלקת פרקים? מחכה לתשובה מפני שאני מאוד מודאגת.והאם עלי לעשות עוד בדיקות. יש לציין שנלקחו לי תשובות הדם לאחר שהייתה לי דלקת בשתןוקיבלתי צפורל. תודה

גם לתשובה זו אין משמעות בנוכחות בעיה בבלוטת התריס. ניתן לבדוק CCP שהינו יותר ספציפי ולא מושפע מבלוטת התריס

מנהלי פורום ראומטולוגיה