תופעות לוואי לתרופה אקלסטה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/03/2011 | 17:23 | מאת: סידני

האם לעירוי שניתן למניעת בריחת סידן פעם בשנה יש תופעות לוואי? האם התופעות לוואי מופיעות במהלך השנה עצמה? תודה סידני.

קיימות מספר תופיעות לוואי עירוי מהיר מידי עלול לגרום בחילה בכ 5% מופיע תגובה דמויית שפעת למספר ימים לאחר העירוי - לא נעים אך לא מסוכן. במידה ומצב השיניים לפני הטיפול לא טוב (כלומר עששת קשה או מצב לפני טיפולי שורש שהוזנח) עלול להתפתח בהמשך נמק בעצמות הלסת. מצב זה נדיר באנשים שאינם חולים אונקולוגיים ומקבלים את הטיפול רק לאוסטיאופורוזיס. תופעות לוואי רבות אחרות תוארו אך הן נדירות מאוד. סך הכל הטיפול בטוח ויעיל

13/08/2011 | 09:40 | מאת: נעם

לפני 10 ימים קבלתי עירוי אקלסטה. אחרי כ24 שעות החלו כאבי שרירים בכל הגוף וחום מעל 38 . לקחתי אקמול ואחרי כ 4 חלה הטבה גדולה. אבל כאבי השרירים חזרו . בשלב זה אחרי 10 ימים שתי הידיים (בעיקר שמאל) ורגל שמאל באזור הברך כואבים ברמה שקשה לבצע פעולות פשוטות. האם יש משהו לעשות ?

28/11/2011 | 21:18 | מאת: חן1

היי אני צריכה לקבל את התרופה אני מאוד פוחדת מתופעות הלוואי וגם כאן בפורום קראתי מה אתה מציעה לעשות האם התופאות יהיו גדולות יותר אני חולה בקוליטיס תודה על התשובה

21/02/2018 | 10:05 | מאת: סטמפלר יהודית

יש לי דלקת קשה בקיבה. גמעט ואינני אוכלת ושותה. וכן כאבי מעיים. החשש שלי מפני תופעות הלוואי שהן בחילות. כיוון שאהח סובלת מבחילות כל יום חוששת לקבל התרופה. מה עלי לעשות?

13/04/2014 | 00:32 | מאת: מלי בנימין

לפני שבוע קבלתי דרך הוריד את התרופה אקלסטה מאז כואב לי בארובות העניים האם יש קשר?

29/07/2015 | 07:42 | מאת: ריקי אראל

שלשום קבלתי עירוי שנמשך במשך שעה. לאחר מכן הרגשתי רגיל. רק למחרת התחלתי להרגיש כאילו חליתי בשפעת. בערב כבר היו לי צמרמורות חום נמוך. לקחתי אקמול. מקווה שיסתדר תוך יום יומיים.

27/10/2016 | 12:22 | מאת: ריקי שפירא

מהם תופעות לוואי של אקלסטה לטווח?האם זה פוגע בכליות?

04/05/2016 | 14:45 | מאת: ישעיהו בסול

שלום וברכה בעניין אישתי הסובלת מאוסטופורוזיס.בעבר טופלה בפוסלן ,כדורים ואחר"כ זריקות .לפני 10 חודשים קיבלה עירוי אקלסטה .אודה לכם מאוד על התיחסותכם ביחס לסיכונים,אם קיימים ,של עקירות ושתל שיניים שזקוקה לעשות בימים הללו על רקע זה.(אם להמתין עם טיפול השיניים,כמה שמתאפשר,עד חלוף שנה ואם נכון גם לעשות הטיפול,בכל מקרה לפני עירוי כזה חדש,אם יינתן לה. תודה.

25/12/2017 | 15:11 | מאת: רות שרביט

האם ביכלל אפשר לעשות כתר אחרי הזריקה אקל סטה

30/12/2018 | 09:54 | מאת: סיכון בשתלים בשניים

הסיכון בשתל שניים לאחר קבלת טיפול ורידי באלסטה

מנהלי פורום ראומטולוגיה