בעיות פוריות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/01/2011 | 23:20 | מאת: fmf

שלום רב, לפני כשבוע וחצי אובחנה אצלי המחלה קדחת ים תיכונית. ומאחר שזוהי מחלה שלא שמעתי עלייה לפני כן נכנסתי לאינטרנט כדי לברר עלייה קצת יותר ממה שהוסבר לי בבית החולים. ובין היתר התגלה לי שהדלקת שנוצרת בעקבות המחלה והקולכיצין גורמים לבעיות פוריות. והאמת שהעניין לא עוזב אותי לרגע ... קיימת תרופה אחרת שלא גורמת לבעיות פוריות כאלה ואחרות? ובנוסף רציתי לדעת אם חוסר התיאבון נובע מהתרופה? בתודה מראש (על כל תשובה שתהיה), גל.

שלום גל שככת לציין אם את גל בת או גל בן ... בכל אופן בעיות הפוריות ב FMF קשורות בעיקר לסיבוכי המחלה בחולים לא מטופלים: כתוצאה מהידבקויות באגן לאחר התקפים מרובים או בעת הריון עקב מחלה לא בשליטה, או עקב מחלה נילווית שנקראת עמילואידוזיס. בחולה מטופל ובשליטה הסיכון נמוך מאוד לבעיית פוריות . קיים סיכון נמוך מאוד לירידה בספירת הזרע אצל הזכר המשתמש בכולכיצין . למרות מה שנכתב בספרים רבים לגבי אזהרות לשמוש בכולכיצין בהריון , כולכיצין די בטוח בהריון ובהנקה ונהוד פרקטית בארץ להמשיכו לפני בזמן הריון ובהנקה מתוך מחשבה שיותר מסוכן לא לקחת כולכיצין בעת הריון מאשר לקחת.נהוג על פי רב לבצע בדיקת מי שפיר במקרה שלוקחים כולכיצין. אפשר לקרוא עוד במאמרו של פרופ בן-שטרית מהדסה http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1754343/?tool=pubmed

מנהלי פורום ראומטולוגיה