כאבי פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/12/2010 | 16:59 | מאת: נירה

בת 50 בריאה בדרך כלל פרט לזה ,שסובלת מהשימוטו מזה שנתיים ומאוזנת. בחצי שנה האחרונה לא קבלתי מחזור.בדיקה לבריחת סידן תקינה. מזה כשבועיים סובלת מעייפות ,גלי חום ,כאבים בפרקים ובצוואר ובבוקר מתעוררת עם ידיים רדומות ,ותוך כמה שניות כשאני מפעילה אותן זה משתחרר .בצעתי בדיקות דם דרך רופא המשפחה. תפקודי כבד כיליה וכליות תקינים .שקיעה 48 שעה ראשונה אבל זו תוצאה, שמלווה אותי הרבה שנים.ספירת הדם תקינה. ana-שלילי anti ds dna-שלילי antiribosomalp<0.2 anti rnp-שלילי anti rnP-A-שלילי anti sm <0.2 anti sm/rnp<0.2 anti scl-70<0.2 anti rnp 68<0.2 0.2>anti ro(ss-a anti la(ss-b<0.2 anti ss-a 52<0.2 anti ss-a 60<0.2 0.2> anti chromatin anti jo-1<0.2 anti centrom.b<0.2 esr-48 (הרבה שנים יש לי שקיעה כזו) crp<5.0 uric acid=3.76 (2.3-6.3 rf<5.0 שאלתי מה שללו הבדיקות הללו האם שללו לופוס? מה צריך עוד לבדוק? איזה סיבות לכאבים יכולים להיות? האם יתכן לופוס למרות התוצאות הללו? האם ייתכנו הכאבים בגלל גיל המעבר? מה דעתך בנושא? הרבה תודה על העזרה!!!!

ראשית הספור שלך לגבי רדימות בידיים יכול להתאים לכליאת עצב מדיאני במערה הקרפאלית CARPAL TUNNEL SYNDROME לעיתים ויטמין B6 עוזר במצב זה לגבי שאר הסימפטומים אין בבדיקות משהוא מדאיג (גם לא מתאים ללופוס) אך יש להמשיך ברור עי רופא המשפחה עקב ש"ד מוחשת

מנהלי פורום ראומטולוגיה