פסוריזיס מלווה בדלקת פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/11/2010 | 11:11 | מאת: רן

לאחרונה הרגשתי כאבים במפרקים,קושי בעמידה ממושכת וחולשה,לציין כי אני סובל מפסוריאזיס כחמש שנים,הלכתי למומחה ראומטולוגיה שאבחן פסוריאזיס עם דלקת פרקים שהמליץ על מנוחה מפעילות ספורטיבית נתן לי זריקת דפרוספן וכן mtx 15 לשבוע למשך חודש,הבחנתי לפני כשבוע בנפיחות באגודל רגל שמאל מה זה אומר?? בבדיקת ers תוצאה 56 אני בן 34 מה התוצאה אומרת?? אני מאוד לחוץ מהמצב מאחר אני עוסק המון בספורט גם תחרותי וזה פוגע בי,האם המחלה כרונית??? מה המשך טיפול ומתי אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה

11/11/2010 | 07:59 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

מחלה זו יכולה להיות כרונית ויכולה להיות התקפית בלבד. בכל מקרה בד"כ מטוטרקסאט שהיא תרופה מצויינת, רק מתחילה לעבוד אחרי כחודשיים, לכן לא סביר שנתנו לך אותה לחודש בלבד.

מנהלי פורום ראומטולוגיה