RA בשלבים מוקדמים וזריקות קורטיזון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/10/2010 | 11:48 | מאת: לילי

שלום לפני כשבועיים אובחנתי כסובלת מ-RA בשלבים מוקדמים שלו, בשל כאבי פרקים מזה כ-5 שבועות, קישיון בוקר, נפיחות, CRP גבוה, סרונגטיב ל-RF, מחכה עדיין לאנטי-CCP. התחלתי טיפול המטותרקסאט 10 מ"ג וארקוקסיה לשיכוך הכאב, והרופא המליץ על פרדניזון כ"גשר" עד שהמתוטרקסאט יתחיל לעבוד, ל6-8 שבועות. אני לא כ"כ מעוניינת לקחת סטרואידים בשל תופעות הלוואי. שאלתי היא - האם ניתן להזריק קורטיזון באופן מקומי למפרקי הכתפיים ושורש כף היד, שהם אלו שגורמים לי לרוב הכאבים ולהימנע מסטרואידים בבליעה? מי מזריק? ראומטולוג?

ליל שלום כן, באופן עקרוני ניתן לבצע זאת (ראומטולוג עושה זאת) אולם במידה ומדובר בלפחות 3 מפרקים שכואבים כמו אצלך סביר יותר טיפול סיסטמי. עוד אופציה היא זריקה חד פעמית של סטרואידים עם שחרור איטי לשריר (DEPOMEDROL) שפועל לחודש עד שהמטוטרקסט יתחיל לפעול בהצלחה

16/10/2010 | 16:25 | מאת: לילי

לעומת פרדנזול סיסטמי?

מנהלי פורום ראומטולוגיה