אטופן וסקרואיליאיטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/10/2010 | 08:43 | מאת: ויקי

שלום. אני בת 32 ומזה 4 שנים סובלת מכאאבים חזקים באיזור האגן עם הקרנה לרגל שמאל. לעיטים מלווים כאבים בחזה ובכתפייפ. מכל הבדיקות שנעשו לפני כשנה וחצי קיבלתי הבחנה שיש לי סקרואיליאיטיס דו צדדי. טופלתי בהרבה דרכים : זריקות ישירות למפרק, דיקור, מטוטרקסט, סלזופירין ואטופן. שום דבר נא נמצא יעיל חוץ מאטופו בין פעם לפעמיים ביום. אני מאוד חוששת שאני נוטלת אטופן זמן ממושכך כל כך ( כרגע יותר מחצי שנה ברצף ) וגם במהלך ה4 שנים לפרקי זמן של חודש/חודשיים.כשלא נוטלת אטופן לוקחת משככי כאבים אחרים בכמויות גדולות של 4 כדורים ביום. הטיפול הביולוגי עדיין לא הומלץ בטענה שאני בריאה מדי... מה אפשר לעשות כדי לא לגרום לנזקים אחרים בגלל כמויות של משככי כאבים? תודה רבה. ויקי

אם את נזקקת לכמות כזו של אטופאן שאכן עוזר לך ואם האבחנה נכונה, נראה לי שהגעת לשלב של טיפול ביולוגי (לפי המלצות האיגוד האירופאי ASSAS) נא לפנות לרופא הראומטולוג המטפל

מנהלי פורום ראומטולוגיה