ברכיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/07/2010 | 07:49 | מאת: יעל

שלום, בת 29, בריאה בדר"כ (אין מחלות רקע, לא לקוחת תרופות למעט גלולות), אין מחלות אוטואימוניות במשפחה. יש לי כאבים בברך שמאל, כבר כמה חודשים, לא כאב חד אלא יותר שהברך כל הזמן מורגשת, כאילו יש בפנים משהו שלוחץ. גם בבוקר. אין נוקשות בוקר (כלומר - אני כן יכולה לכופף את הברך), אבל גם כשאני מתעוררת אני מרגישה את הברך ומהססת לקפל אותה. אבל אפשר לקפל. בנוסף כאבים בגב תחתון שמוקלים בשכיבה עם כיפוף רגליים (למרות שלפני שאני מכופפת את הרגליים, אני חושבת על זה כי אני יודעת שאני ארגיש את הברךי). אני מתפקדת כרגיל, יכולה לרוץ, הברך לא מציקה לי כשאני עושה ספורט (טניס למשל). קניתי כזו גרב לברך (זו שעולה מעל 500 שקל) - אם אני ישנה איתה בלילה (7 שעות) יש לי תחושה שהברך פחות מציקה בבוקר מבחוץ - אין נפיחות, אין אודם, אין דפורמציה אני סטודנטית לרפואה, אז ביקשתי מאורותופד במיון שיסתכל לשנייה על הברך, הוא ראה שהפיקה צפה (גם אני הרגשתי את זה). אמר לי (משיחה של 2 דקות, כי לא רציתי להפריע) שכנראה זה כאבים של שחיקה (אופייני לבנות בגילי לטענתו), אבל אז הברך לא הייתה מורגשת בבוקר (או יותר נכון הייתה מורגשת יותר בערב מאשר בבוקר). בחודש האחרון יש לי תחושה שהברך מציקה לי בבוקר, מייד איך שאני פותחת את העיניים, הברך מורגשת. אני אעשה אולטראסאונד בשבוע הבא. אשמח לחוות דעתך, כבר הבנתי לבד שאם אני הולכת לראומטולוג כדאי שיהיו איתו קודם בדיקות דם (ראומטיק פקטור. מה עוד?) לקחת מגה גלופלקס? (ניסיתי לאיזה שבועיים ולא ממש עזר אז לא התמדתי) האם העובדה שאני מרגישה את הברך על הבוקר, אחרי 7 שעות שינה, אומרת משהו?

27/07/2010 | 11:25 | מאת: יעל

אלה תוצאות בדיקות דם שעשיתי ביום ראשון: לויקוציטים - 6000 בערך. --> אין לויקוציטוזיס. CRP<0.08 C3-119 C4-23 IGG-992 IGM-118 IGA-105 ANA-בעבודה

30/07/2010 | 11:07 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

הדבר החשוב - זה בדיקה אשר צריכה לעלות על מקור הבעיה. יתכן הפתרון הוא חיזוק שרירים בלבד במידה ומדובר בבעית פיקה, לעתים כאב בברך מוקרן מהגב ויש עוד אופציות רבות

מנהלי פורום ראומטולוגיה