בעיות גב עם אלמנט דלקתי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/01/2020 | 10:35 | מאת: לירן

שלום רב, בן 32 עם רקע של פריצת דיסק ובעיות בכפות רגליים(רוטציה בקרסול שגרמה בעבר לכאבים ולדלקת בגיד-בעבר קיבלתי זריקת סטרואידים לכף רגל) ב3 שנים האחרונות יש לי קישיון בעמוד השדרה, מהבוקר ועד הלילה, ללא הטבה בפעילות. בנוסף,בחצי שנה האחרונה כאבים לרוחב הגב התחתון, עם הקרנה למפרק הירך ולאזור מפשעה. לעיתים כאבים קשים בקימה מהכיסא\עמידה\הליכה. במקביל, התפתח כאב של כמה חודשים באזור הכתף ונפיחות מעל המרפק וכאבים ביישור היד. עם כל הסיפור הזה ניגשתי לראומטולוג שחשד במחלה מסוג ספונדיל ארטרופטי, והביא לי הפניה לMRI ובדיקות דם. בדיקות הדם יצאו תקינות, אך בMRI יש כמה ממצאים: האדרה בחומר ניגוד ואות גבוה בSTIR באיזור הליגמנט הINTERSPINOUS בL4-5ו L1-L3 רושם של שינויים דלקתיים ברקמות הרכות האחוריות בעמ"ד מותני. חשד גבוה ששינויים אלה עם חלק ממחלות רקמה סיסטימית,או אחרת. האם ממצאים אלו יכולים להעיד על מחלה ראומטית כלשהי?ספונדיל ארטרופטי?

21/01/2020 | 21:00 | מאת: לירן

עוד תוספת קטנה, כחודש לפני הMRI,הראומטולוג ביקש לבצע ניסוי של נטילת פרדינזון 4 כדורים למשך שבוע ולבדוק האם הכאב מוקל. אכן,הכאב והנוקשות בעמוד שדרה השתפר בצורה מרשימה.

רושם למחלה דלקתית. אנא פנה לראומטולוג המטפל לצורך המשך מעקב והתאמת טיפול. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה