לופוס עורי וניתוח קוסמטי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/11/2019 | 14:20 | מאת: נטע

שלום רב, אובחן אצלי לפני שנה לופוס עורי (נלקחה ביופסיה)פריחה מופיעה במקרים של חשיפה לשמש ללא מקדם הגנה. בדיקות הדם תקינות למעט לויקופניה קלה.נשללה מחלה ראומטולוגית ונשללה זאבת. האם ניתוח הרמת והגדלת חזה יכול להעמיד אותי בסיכון להתלקחות המחלה ולהפיכתה למערכתית לא רק בעור. והאם עצם העובדה שקיים "באג" אצלי במערכת החיסון (במובן הנ"ל) ישפיע לרעה גם על קליטת השתל בגופי או להיווצרות מחלות אוטואימוניות נוספות? אובדת עצות

שלום יש מעט מידע בנושא ועיקר המידע נוגע למחלת הסקלרודרמה. לאור כך שאין מדובר במחלה סיסטמית, הייתי ממליצה לך להיתייעץ עם רופא העור. בהצלחה

24/11/2019 | 11:29 | מאת: נטע

היי... תודה על המענה ! שאלתי היא האם ניתוח כשלמעשה הוא טראומטתי עבור הגוף יכול להפוך מחלה עורית לסיסטמית ?אגב לגבי הסקרלודרמה קראתי שמצאו קשר בין המחלה לשתלי סיליקון ...האם עובדה זו גם מעמידה בסיכון מי שחולה בלופוס עורי ?

מנהלי פורום ראומטולוגיה