fmf + סקרוליטיס ובדיקת saa

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/04/2019 | 23:30 | מאת: אופיר

ערב טוב, אני מאובחנת fmf, וככל הנראה גם סקרוליטיס, אני מטופלת בכולכיצין 1.5 מ"ג + סלזופירין EN במינון של 2000 מ"ג ביום עם הטבה חלקית. הרופא שלח אותי לבדיקת SAA תשובות הבדיקה 18.3 כשהנורמה נעה בין 0 ל - 6.4 האם המשמעות הינה עמילודוזיס? האם ברמה כזו נדרש טיפול? התור לרופא בעוד 3 חודשים האם יש דחיפות להקדים את התור?

שלום ערכי SAA מאד מושפעים ממצב המחלה הבסיסית. ערך מוגבר יהיה גבוה אם נלקח בזמן התקף או בסמיכות להתקף. באם אכן נלקח בסמיכות להתקף - צפוי שיהיה גבוה.

04/04/2019 | 16:13 | מאת: אופיר

תודה על המענה, הבדיקה לא נלקחה בזמן התקף, סהכ המחלה באיזון עם 1.5 מג קולכיצין, גם ההתקפים אם קיימים מופחתים בעוצמתם. המחלה אובחנה לאחרונה למרות שבילדותי עלה החשד, ולא טופלתי בקולכיצין עד לפני שנתיים האם יש להתייחס לבדיקה הזו והאם להערכתך נדרש טיפול? תודה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה