מה הוא הטיפול הנכון באנטזיטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/03/2019 | 01:16 | מאת: מרק

היי, ככל הנראה יש לי משהו ממשפחת הספונדילוארתריטיס. אני מתגורר בחו״ל כרגע ואין אבחון סופי (hlab27 שלילי וmri sij מלפני שנה היה תקין ושאר והבדיקות תקינות) אבל יש לי, לדעתי, אנטזיטים בכל הגוף (כאבים, חריקות באיזורים של המפרקים אך לא בתוך המפרקים). כעקרון, אינני נוטל כל תרופה משום שהכאבים לא גדולים. אבל, בהנחה ואכן מדובר באנטזיטיס, מה הטיפול המומלץ במקרה זה? בפרט, האם נהוג להמליץ על nsaids בלבד או שגם על סולפסלזין או על משהו אחר? תודה מראש

שלום, יש להתחיל באבחון שמדובר באנטזיטיס... תלוי מה הגורם לאנטזיטיס - מחלה דלקתית סיסטמית? מחלה מטאבולית? דלקת מקומית או דלקת סיסטמית? לפי אבחנה וגורם - הטיפול ניתן בהתאם.

27/03/2019 | 20:09 | מאת: מרק

בהנחה והסיבה היא מחלה דלקתית סיסטמטית, מה הטיפול באנטזיטיס? בהינתן שאין לי הפרעות מטאבוליות והתופעה היא בכל הגוף ולא במקום אחד (וגם מטיילת בין מקומות), ויש לי גם כאבי גב תחתון כבר מעל שנה, אני חושב שאין כאן אפשרות אחרת. לא אובחנתי עדיין סופית כי mri תקין, כאמור, ואין תסמינים ברורים. אבל כאמור, הייתי רוצה לדעת מה הדרך המקובלת לטיפול באנטזיטיס בספונדילוארתריטיס התחלתי (אני בן 39 עכשיו והתופעות התחילו לפני שנתיים, וכאב הגב לפני שנה). תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה