מטוטרקסט - בעיה בבדיקות תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/03/2019 | 09:14 | מאת: יורם

שלןם רב, אני בן 58, חולה ב-RA במשך 15 שנים. לפני 3 חודשים במסגרת טיפול אצל ראומטולוג התחלתי לקחת מטוטרקסט (10 מ"ג אחת לשבוע) וחומצה פולית (2 כדורים לשבוע). בבדיקת דם אחרונה (אני עושה בדיקה אחת לחודש) התקבלו תוצאות חריגות של GOT/AST - עלה ל-48 (פי שניים מהערך הרגיל) ן-GPT/ALT עלה ל-75 (פי 3 מהערך הרגיל).בנוסף, RDW-CV עלה גם הוא. היום אני אמור לקחת את המנה השבועית של מטוטרקסט. האם לנוכח התוצאות עלי לעשות שינויים במינון או לא לקחת את המטוטרקסט עד שאגיע להתייעץ עם הרופא המטפל (עשוי לקחת ימים ואף שבועות)?

שלום, האם חלה עלייה רק לאחר שהתחלת את הטיפול? במידה וכן ולפני הנטילה, הבדיקות היו תקינות, ממליצה לחזור על תפקודי הכבד לפני נטילת המנה הבאה של הטיפול ובאם עדיין מוגברים - לפנות לראומטולוג המטפל בשאלת המשך הטיפול

מנהלי פורום ראומטולוגיה